VIC 1112 IEEE Interface

Vic 20 Item Exchange

Moderator: Moderators

dragos
Vic 20 Afficionado
Posts: 458
Joined: Mon Nov 21, 2005 6:41 pm

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby dragos » Wed Feb 17, 2016 7:06 pm

You should join us in IRC Frenoode, channel c64friends
0110 0110 0110 The number of the beast...

User avatar
srowe
Vic 20 Afficionado
Posts: 472
Joined: Mon Jun 16, 2014 3:19 pm

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby srowe » Thu Feb 18, 2016 12:45 pm

I'll have a go, not sure what timezone you're in?

dragos
Vic 20 Afficionado
Posts: 458
Joined: Mon Nov 21, 2005 6:41 pm

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby dragos » Thu Feb 18, 2016 7:41 pm

I am EST, but I lurk all day :)
0110 0110 0110 The number of the beast...

User avatar
srowe
Vic 20 Afficionado
Posts: 472
Joined: Mon Jun 16, 2014 3:19 pm

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby srowe » Thu Mar 03, 2016 3:37 pm

dragos wrote:most disk commands... dload and dsave work, but header, catalog, directory, ds and ds$ do not

on a real vic, they just return nothing, in vice they lock up...


Does anyone know where this BASIC4 ROM came from? It has an IEEE command but it's expecting registers in IO3/ (and IO0/??) so it's not designed to work with the VIC-1112 (which only uses IO2/).

The lockup in VICE is here

Code: Select all

la12c   lda $9c02
   and #$20
   beq la12c


I don't know of any addon card this could be for.

eslapion
ultimate expander
Posts: 4331
Joined: Fri Jun 23, 2006 7:50 pm
Location: Canada
Occupation: 8bit addict

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby eslapion » Thu Mar 03, 2016 10:27 pm

srowe wrote:Does anyone know where this BASIC4 ROM came from? It has an IEEE command but it's expecting registers in IO3/ (and IO0/??) so it's not designed to work with the VIC-1112 (which only uses IO2/).

The lockup in VICE is here

Code: Select all

la12c   lda $9c02
   and #$20
   beq la12c


I don't know of any addon card this could be for.

I remember recovering Basic V4 back in 2006. It works well on a 1541 drive.

I also remember it occupies only the lower half of BLK5. AFAIK, the firmware for the VIC-1112 is supposed to use the upper half of BLK5.
No one can do everything. Everyone can do something.

User avatar
srowe
Vic 20 Afficionado
Posts: 472
Joined: Mon Jun 16, 2014 3:19 pm

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby srowe » Fri Mar 04, 2016 12:54 am

eslapion wrote:I also remember it occupies only the lower half of BLK5. AFAIK, the firmware for the VIC-1112 is supposed to use the upper half of BLK5.


I don't agree that these two ROMs were intended to work together. They both intercept some of the same vectors and BASIC4 has code (such as I showed above) that implies it expects hardware with different registers to the VIC-1112.

eslapion
ultimate expander
Posts: 4331
Joined: Fri Jun 23, 2006 7:50 pm
Location: Canada
Occupation: 8bit addict

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby eslapion » Fri Mar 04, 2016 2:20 am

@srowe
I have mostly used Basic V4 for the VIC-20 by itself, never in conjunction with anything other than VICMON and/or Programmer's Aid and the ones I had before 2006 only reside in BLK3.

I am very surprised Basic V4 has routines that accesses registers in IO3.
No one can do everything. Everyone can do something.

User avatar
crock
Vic 20 Amateur
Posts: 40
Joined: Sun Dec 26, 2010 1:04 am

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby crock » Sun Mar 27, 2016 6:26 am

Does anyone know when this is likely to ship? I haven't seen an update in ages.

User avatar
srowe
Vic 20 Afficionado
Posts: 472
Joined: Mon Jun 16, 2014 3:19 pm

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby srowe » Mon Mar 28, 2016 11:56 am

Dragos has just posted an update

https://www.kickstarter.com/projects/1203958506/vic-20-ieee-interface/posts/1530322

I've been working on trying to get a ROM image that also adds the disk commands of PET BASIC4. Made some progress this weekend but not quite there yet.

eslapion
ultimate expander
Posts: 4331
Joined: Fri Jun 23, 2006 7:50 pm
Location: Canada
Occupation: 8bit addict

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby eslapion » Fri Sep 16, 2016 6:52 pm

What's the news here ?

The boards were supposedly sent for fab back in march... nothing since.
No one can do everything. Everyone can do something.

dragos
Vic 20 Afficionado
Posts: 458
Joined: Mon Nov 21, 2005 6:41 pm

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby dragos » Fri Sep 16, 2016 9:52 pm

updates have been done via the kickstarter.

https://www.flickr.com/photos/92448698@ ... 8169620942
0110 0110 0110 The number of the beast...

eslapion
ultimate expander
Posts: 4331
Joined: Fri Jun 23, 2006 7:50 pm
Location: Canada
Occupation: 8bit addict

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby eslapion » Sat Sep 17, 2016 9:12 am

Good quality gold plated boards, very nice looking packaging material.

Nice product!
No one can do everything. Everyone can do something.

User avatar
vicist
Vic 20 Devotee
Posts: 211
Joined: Tue Oct 09, 2012 5:26 am
Location: Surrey, UK

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby vicist » Sun Sep 18, 2016 5:21 am

Great looking product and packaging....

but your photos suggest that you still haven't addressed the error I pointed out here:

where your instructions to SYS45056 are wrong (should be SYS45065) - although one screenshot does show the use of SYS45056+9 to invoke the card.

User avatar
ral-clan
plays wooden flutes
Posts: 3521
Joined: Thu Jan 26, 2006 2:01 pm
Location: Canada

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby ral-clan » Sun Sep 18, 2016 9:28 am

Dragos asked me to fix this error on the instruction sheet a few months ago. The photo on the Flickr page is old and does not reflect the corrected version.
Image Music I've made with 1980s electronics, synths and other retro-instruments: http://theovoids.bandcamp.com

User avatar
vicist
Vic 20 Devotee
Posts: 211
Joined: Tue Oct 09, 2012 5:26 am
Location: Surrey, UK

Re: VIC 1112 IEEE Interface

Postby vicist » Sun Sep 18, 2016 9:38 am

I will now give it 10/10 - Excellent!! :D


Return to “Buy, Sell, and Trade”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests