Vic display issue

Modding and Technical Issues

Moderator: Moderators

Meall
Vic 20 Newbie
Posts: 1
Joined: Sun Dec 10, 2017 12:48 pm

Vic display issue

Postby Meall » Sun Dec 10, 2017 1:01 pm

I have a Vic 20 that displays a bunch of random characters on screen at boot up.

Im trying to find the issue, but cant find it. I tested all socketed chips in a working one, and they look fine.

I’ve been suggested to look at this link, which suggests it may be a RAM issue:

http://personalpages.tds.net/~rcarlsen/ ... /vic20.txt

Any suggestions? Where can I get memory chips if that’s the case?
Attachments
8F7FFD66-437F-4264-ADB0-F20649AE1D24.jpeg

cobracon
Vic 20 Amateur
Posts: 55
Joined: Thu Nov 11, 2010 5:46 pm

Re: Vic display issue

Postby cobracon » Sun Dec 10, 2017 9:54 pm

I would look on ebay for the ram chips.

User avatar
lance.ewing
Vic 20 Afficionado
Posts: 311
Joined: Sat Nov 10, 2012 3:19 pm
Website: https://sites.google.com/site/mos6561vic/
Location: Berkshire, UK

Re: Vic display issue

Postby lance.ewing » Mon Dec 11, 2017 2:55 am

I had a similar issue. There ended up being multiple things wrong. I had a broken track on the data bus that I discovered by doing connectivity tests. But I did also replace all of the 2114 chips, so I can't rule out one or more of the originals being faulty. My BASIC ROM was also faulty.

This is where I got my 2114 chips:

https://www.retroleum.co.uk/results.php?q=2114

They're obviously based in the UK though.


Return to “Hardware and Tech”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests