Trying to play Key Quest.

Discuss anything related to the VIC

Moderator: Moderators

User avatar
necronom
Vic 20 Newbie
Posts: 18
Joined: Mon Jul 19, 2010 11:41 am

Trying to play Key Quest.

Postby necronom » Tue Sep 26, 2017 12:19 pm

A while ago I was trying to run cart files on my VIC-20, but it seemed that it wasn't easy. Some people had converted some but trying the links now to see if there are any extra games is showing dead links. so my question is, is there somewhere that has fixed versions of cart games?

I'm trying to play Key Quest from my SD2IEC. I set the Vixen RAM to 8k, but the game won't run. I tried an sys number I found on here, but that doesn't do anything either.

Or is there a non-cart version of Key Quest?

User avatar
Mayhem
High Bidder
Posts: 2774
Joined: Mon May 24, 2004 7:03 am
Website: http://www.mayhem64.co.uk
Location: London

Re: Trying to play Key Quest.

Postby Mayhem » Tue Sep 26, 2017 4:52 pm

It may still want the RAM at block 5 (as it's an $A000 cart, I should know, I dumped it!), and you can't do that with the Vixen, I own one myself. Game was only released on cart afaik. Do you have a Commodore expansion? You can open her up, some of them have dips for setting which block(s) get the memory.
Lie with passion and be forever damned...

User avatar
necronom
Vic 20 Newbie
Posts: 18
Joined: Mon Jul 19, 2010 11:41 am

Re: Trying to play Key Quest.

Postby necronom » Wed Sep 27, 2017 9:54 am

Thanks for the info Mayhem.

I don't have a Commodore one (like the VIC-1110), so no option there.

It's annoying that I have the game, the computer and the RAM expansion, but I still can't play a lot of games. I'll have to keep emulating it :(

At least I got a decent score last night (well, 36,697 seems good to me).

User avatar
Misfit
Vic 20 Devotee
Posts: 207
Joined: Thu Nov 28, 2013 9:09 am

Re: Trying to play Key Quest.

Postby Misfit » Wed Sep 27, 2017 10:21 am

Penultimate cartridge would be a (new) solution. I play cartridge games with it.
Key-Quest started ok but how I can move the screen position?

User avatar
Mayhem
High Bidder
Posts: 2774
Joined: Mon May 24, 2004 7:03 am
Website: http://www.mayhem64.co.uk
Location: London

Re: Trying to play Key Quest.

Postby Mayhem » Wed Sep 27, 2017 4:38 pm

You can't, it's locked for NTSC.
Lie with passion and be forever damned...


Return to “General Topics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest